Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Joulukalenteri 2018

Miljöö

Keijukummun miljöö koostuu upeista maisemista, sekä muun muassa kahdesta tallista, tilavista tarhoista, ratsastuskentästä, uudesta maneesista ja loistavista maastoista. Tallipihalla sijaitsee myös tallinomistajan Tyynen kotitalo. Keijukumpu omaa erinomaiset harrastusmahdollisuudet ja hevosia löytyy tallista monenlaisia! Keijukummun perämetsissä tai lammen lähettyvillä saatat nähdä vilauksen alueella kuuluisista keijuista, olethan siis tarkkana...

karsinajärjestys  • tarhausjärjestys  • maastokartta

 

    

 

" "Mä oon ihan varma, että se oli keiju!" Ulrika vakuutti ja otti Tompan irti puusta.
"Hei, mäkin näin vilauksen!" Sukka sanoi itsevarmana. "Ettekö te muka nähneet?"
Pudistelimme päitämme. Ossian oli kuolla nauruun, hänen mielestään olimme varmaan ihan sekopäitä. 
"Keijuja? Ei me asuta missään fantasiamaailmassa!" poika ilmoitti kovaan ääneen ja käänsi Saken jo lähtövalmiiksi. "   
-Jenny

 

tallikierros

Keijukummussa on kaksi tallia; kirkkaankeltainen vanha päätalli sekä haalean värinen sivutalli, jossa asustaa yksityishevosemme. Päätallissa karsinoita on yhteensä 24 ja sivutallissa niitä on 18. Myöhemmin rakennettiin ulkokarsinat päätalliin, sekä toinen käytävä, uudet karsinat ja pesukarsina sivutalliin. Karsinat ovat molemmissa talleissa saranaovellisia ja niissä käytetään kuivikkeena olkia. Karsinoiden sisältä löytyy muun muassa juoma-automaatit, heinäverkot, sekä seiniin kiinnitetyt ruoka-astiat. 

      

Karsinoiden lisäksi päätallista löytyy tietysti satulahuone, rehuvarasto, hoitajien rento oleskelutila ja ulkokarsinoiden puolelta pesuboxi. Satulahuoneesta löydät tietysti kaikkien hevostemme varusteet nimikoidusti. Hevosten omista laatikoista löytyy myös ratsujemme mahdolliset erikoisvarusteet, esimerkiksi suojat ja korvahuput. Rehuvarastoon on pääsy vain tallityöntekijöillä sekä tietenkin itse tallinomistajalla, ellei kyseessä ole poikkeustapaus. Siellä säilytetään nimensäkin mukaisesti hevostemme rehut, sekä myös osa heinäpaaleista. Hoitajien ja yksäriomistajien lämminhenkisessä oleskelutilassa on tarjolla satunnaisesti leivonnaisia, ja lisäksi sieltä löytyy suuri sohva ja muun muassa hevoslehtiä. 

 

    

 

piha-alueet

Tallin ympäristössä sijaitsee muun muassa suuret vehreät laitumet,  estekaluston omaava ratsastuskenttä, maneesi, monipuoliset maastoreitit, sekä kahdeksan lankkuaidan omaavaa tarhaa. Laitumia meillä on vain kaksi - tammalaidun ja ruuna/orilaidun. Keijukummun ympäristö on oikein siisti, ja ratsastusalueetkin ovat hyvin hoidettuja; metsässä sekä lähipellolla on usein jopa maastoesteitäkin! Laitumien lähistöllä huomaat varmasti myös pienen lammen, jossa voi käydä uittamassa hevosia tai välillä jopa ruokkimassa kevään ankkoja. 

 

    

 

 


kuvat © zuzule.com & lasikuun.net/vapaasti

 

 

 

©2020 Virtuaalitalli Keijukumpu - suntuubi.com