Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Joulukalenteri 2018

Royal Fantasy VH18-040-0055

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla nec mauris sit amet est malesuada commodo. Vivamus vehicula, dui a euismod consectetur, arcu dolor imperdiet turpis, id semper urna velit ut lacus. Sed consectetur vulputate luctus. "   -Kirjoittaja

•  musta friisiläishevosori Royal Fantasy  s. 22.02.2011
                      "Firre"

•  174 senttimetriä korkea, 8-vuotias, ko: vaA / re: 60cm

♥  Firre on yksityinen; omistaa Luna VRL-14727, ei oteta hoitajaa! ♥

Royal Fantasy on ylväs friisiläisorii joka kulkee kaula aina ylpeästi kaarella. Firre on ylväs ori, joka tietää paikkansa muiden yläpuolella. Firre on virallisen nimensä arvoinen - komea kuin mikäkin lohikäärme ja samaanaikaan ylväs kuin kuninkaallinen.

Hoidettaessa Firre yrittää pomoilla ja uhkailla. Se voi muljautella silmiä, napsia ilmaa ja kohottaa takajalkansa uhkaavasti ilmaan. Mutta ei Firre silti halua tehdä mitään. Tai sitten se ei uskalla. Firreä pitää komenta todenteolla karsinassa, jotta se lopettaisi uhkailun ja asettuisi aloilleen. Suitsiminen on Firren inhokkipuuhaa heti satulavyön kiristyksen jälkeen. Firre nostaa päänsä aina taivaisiin suitsia laittaessa ja puristaa hampaat yhteen heti kuolaimen nähtyään. Kun satula tupsahtaa karsinaan, yrittää ori syödä sitä. Ja satulavyön kiristyksessä Firre pullistelee. Jos Firre ei ole kiinni se vain pyörii ja saattaa litistää hoitajan seinää vasten. Vesikarsinassa letkulla suihkuttelusta Firre nauttii - se lepuuttaa toista takajalkaa ja pää on alhaalla, alahuuli lerpallaan ja silmät kiinni. Eritoten kesäkuumalla musta ori nauttii pesusta.

Ratsastaessa Firre on energinen ja reipas. Se kantaa ratsastajaa ylväästi kuin maailman kalleinta aarretta. Jos Royalen saa kuulolle. Alussa Firre voi olla ihan kamala. Se nykii koko ajan ja pyrkii laukalle tai vähintäänkin raville. Firrelle pitää näyttää siis heti alusta alkaen kaapin paikka. Orin kanssa täytyy työskennellä tosissaan jotta tulosta saataisiin näkymään. Mutta kun ori on kuulolla, se kuuntelee herkintäkin pohjeapua. Firre muuttuu niin herkäksi. Se on kuin taikaa. Firren laukka on keinuvaa, lennokkasta ja helposti istuttava. Kun orin saa kuulolle, laukka on kuin lentämistä. Firre tanssii ja liitää. Se on todellinen kouluori. Sillä on upeat liikkeet ja uljas ulkomuoto. Se on mailman taivaallisin ratsu alkuongelmien jälkeen!

Esteillä Firreä on hyvin vaikeaa saada kuulolle, joten esimerkiksi radoilla voi käydä huonosti. Maastossa ja maastoesteillä ori on jälleen sitä nykivää ja ryöstelevää sorttia. Ori ei säiky mitään se vain puskee eteenpäin. Kannattaa siis ottaa kaveri mukaan maastoon. 

Mikään tai kukaan ei voi hidastaa Firreä! 

 

    

 

hoito-ohjeita

- Varusteväri tummansininen, nahkavarusteiden väri tummanruskea

- Taluttaessa ketjuriimunnaru, tarvittaessa ketju suuhun.
      - Yöksi karsinaan sininen ohut talliloimi.
- Jos -5°C astetta ulos ohut fleeceloimi ja jalkoihin fleecepintelit. 
- Jos -10°C astetta ulos fleeceloimi alle ja toppaloimi päälle, jalkoihin fleecepintelit patjoilla.
- Jos -15°C astetta tai yli sen, vain hetkeksi ulos. Alle fleeceloimi, päälle paksu toppaloimi. Jalkoihin fleece-/lämpöpintelit patjoilla.
- Kesällä lämpötilan ollessa enemmän kuin +15°C pääosin sisällä.

- Ratsastaessa raippa mukaan, tarvittaessa kannukset.
- Satulan alle AINA lampaankarvaromaani ja häntäremmi.
- Riehaakkaampaan maastoon mielellään aina kaveri mukaan. 
- Säävarauksella alku- ja loppuverryttelyt lähes aina maastossa. 
- Kotona koulua ratsastaessa ja maastossa suitsina kelpaa englantilaiset suitset D-kuolaimen kanssa. Etujalkoihin pintelit ja buutsit. Kentällä ratsastaessa korvahuppu. 
- Koulukisoissa kanget. Jokaiseen jalkaan pintelit ja etujalkoihin buutsit. Korvahuppu. 
- Ei estekisoihin! 

 

 


kuvat © vapaasti by AK

Firre on virtuaalihevonen

 

 

 

©2019 Virtuaalitalli Keijukumpu - suntuubi.com