Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Joulukalenteri 2018

Irish Icecream ox

" Talutan Islan kentälle ja lasken jalustimet alas. Nousen selkään. Isla ei meinaa pysyä paikoillaan kun säädän jalustimia. Se steppaa sivusuuntaan.
"Hei, ptrr kuningatar", sanon sille. Hymyillen annan pohkeita ja Isla lähtee töksähtelevään käyntiin. "  -Luna

•  kimo arabialainen täysiveritamma Irish Icecream ox
                      "Isla"

•  152 senttimetriä korkea, 8-vuotias, ko: heA / re: 100cm

♥  Isla on yksityinen; omistaa Luna (ex.om. Keijukumpu), hoitaa Rinja ♥

Isla on vähän erikoisempi, pohjimmiltaan oikein kiltti hevonen, vaikka tamma onkin ajoittain erittäin neitimäinen tapaus. Hoidettaessa Isla ei siedä kovia otteita, vaan vaatiikin rauhallista ja hellää käsittelyä vaikka mikään pelokas hevonen se ei oikeastaan olekaan! Islaa voisikin kuvailla parhaiten sanalla ylireagoija. Varustaessa Isla on kiltti, eikä se siis pure tai potki, mutta se jos suitsia aletaan laittamaan neidille liian rivakasti, niin se ottaa usein nokkiinsa eikä suostu avaamaan suutaan melkein ollenkaan...

Ratsastaessa Isla vetää helposti herneen nokkaansa esimerkiksi ratsastajan liian kovakouraisista avuista. Isla siis toimii täydellisesti vain ratsastajilla, jotka osaavat kohdella tammaa kuin kuningatarta. Islan voisi kuvitella kuumuvaksi hevoseksi kuten arabit yleensä ovatkin, mutta ei, tällä neidillä ei kyllä ole kiire minnekään vaikka muka-herkkä onkin! Isla on kyllä näyttävä ratsu kunhan sille vain saa selkään kuskin, jonka kanssa Islalla synkkaa. Esteillä tamma on ihan mukava, mutta jos esteessä on edes jotain erikoista niin sen mielestä sitä ei yksinkertaisesti vain voi hypätä. Välillä tuntuu että Isla ei edes pelkää erikoisesteitä, mutta sen vain täytyy draama queenin tapaan vähän liiotella kaikkea... Maastossa sama juttu; Isla on peruskiva ratsu, mutta draamailee ihan liikaa pienien vihreiden miehien kanssa. 

 

    

 

hoito-ohjeita

•  suupielet ja kaviot rasvattava aina ennen ja jälkeen ratsastuksen, sekä kesäisin laitumelle laitettava hyönteisloimi ja -huppu!

•  rankan treenin tai esteiden hyppäämisen jälkeen jalat aina kylmättävä

•  ratsastaessa aina pintelit joka jalkaan ja satulan alle romaani + esteille ja maastoon rintaremmimartingaali sekä korvahuppu

 

 


kuvat © zuzule.com

 

 

 

©2019 Virtuaalitalli Keijukumpu - suntuubi.com