Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Joulukalenteri 2018

Untamed Wild Heart

" Kuulin nopeat laukka-askeleet, jotka lähestyivät minua enkä sen koommin ajatellut enempää vaan käännyin. Hira posotti täyttä päätä minua kohti, jolloin minun tuli hyvin nopeasti hypätä sivummalle. "     -Cecilie

•  rautiaankirjava painthevostamma Untamed Wild Heart
                      "Hira"

•  160 senttimetriä korkea, 4,5-vuotias, ko: IntI / re: 160cm

♥  Hira on yksityinen; omistaa Cecilie, etsii hoitajaa! ♥

Luonteeltaan Hira on erittäin lempeä ja kisatahtoinen tamma. Tekee kaiken niinkuin pyydetään, eikä paljoa mukise vastaan. Nauttii pitkistä reissuista, jotka saa laukata täysillä, tai uimareissuista taikka sitten pelkästä letkeästä kävelyreissusta läheiseen kauppaan. Ei pelkää mitään, mutta silti rakastaa elää niinsanottua villiä elämää laitumella. Tulee kutsusta kyllä luokse ja rakastaa namupaloja. Oreja kohtaan on ehkä vähän liehittelevä, muttei kuitenkaan ryntää niiden luo salamana, jos on irti. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuu hienosti, paitsi satulavyön kiristäminen on ongelma, silloin tamma vain ja ainoastaan pullistelee ja vikurehtaa. Esteillä menee todella hienosti, ja onkin enemmän ehkä esteratsu kuin koulu. Rakastaa lännenratsastusta ja siellä oikein nauttii vauhdista ja tiukoista käännöksistä. Kouluradat menevät kyllä aikalailla puhtaasti, mutta tammalla ei ole suurta motivaatiota kouluradoille.

Hoitaessa pysyy paikoillaan todella nätisti. Rakastaa pitkiä harjauksia ja rapsutustuokioita. Ei pelkää karsinassaan mitään, vaikka koira räksyttäisi nenän vieressä. Toivoo makupaloja joka hetki onnistuneen harjauksen tai loimituksen jälkeen. On erittäin hienoa katseltavaa karsinassa, sillä seisoo ilman naruja paikoillaan ja antaa pienimpienkin harjailla ja tehdä mitä vain, mutta ainut ongelma on satulavyö, jolloin pyörii kuin häkkärä ja vikuroi kiitettävän paljon. Muuten kaikki varusteet menevät ongelmitta tammalle ylle. Taluttaessa kävelee kauniisti siroin askelin, mutta keikistelee mielellään oreille. Ei kuitenkaan lähde orien suuntaan lietsomaan niitä, vaan pysyy helposti hyppysissä. Rakastaa olla taluttaessa huomion keskipiste ja näyttää vain parhaita puoliaan diivan tavoin. Haettaessa laitumelta tai tarhasta saattaa esiintyä villinä hevosena, mutta namujen toivossa tulee luokse käskystä.

Ratsastaessa rakastaa laukata pitkää matkaa niin paljon kuin jaloistaan vain lähtee. Ei pelkää maastossa mitään ja turvautuu pelkästään vaan pelottomaan ja vauhtia rakastavaan omistajaansa. On vain parin ihmisen hevonen, että tunneille tämä ei sovi kuin tiettyjen ihmisten kanssa. Kuumuu aika paljon esteillä sillä niitä rakastaa ylittää vauhdilla ja sulokkailla hypyillään. Ulkonäössäkään ei ole juurikaan moittimista, kun tuon puunaa kisakuntoon. westerniäkin ollaan tytön kanssa menty ja siitä se tykkää päästessään tekemään tiukkoja käännöksiä. Kouluradat sujuvat aika puhtaasti, mutta hevosen motivaatio ei salli sen käyttöä kouluradoilla.

 

      

 

Hiraa hoitaa Raisulan hevosklinikka!

 

 


kuvat © zuzule.com

 

 

 

©2019 Virtuaalitalli Keijukumpu - suntuubi.com